30 de ani...


"Cutremurul din 1977 (Cutremurul din '77) a fost un puternic cutremur care s-a produs la ora 21:22 în data de 4 martie 1977, cu efecte devastatoare asupra Romaniei. A avut o intensitate de 7,2 grade pe Scara Richter şi a făcut în timp de circa 55 de secunde, 1.578 de victime, din care 1.424 numai în Bucuresti. La nivelul întregii ţări au fost circa 11.300 de răniţi şi aproximativ 35.000 de locuinţe s-au prăbuşit. Majoritatea pagubelor materiale s-au concentrat la Bucureşti unde peste 33 de clădiri şi blocuri mari s-au prăbuşit.

Tot oraşul Zimnicea a fost distrus, şi s-a trecut la reconstruirea sa din temelii."(wikipedia)

Au trecut 30 de ani.La tv tot felul de emisiuni, fiecare cu alte statistici, fiecare cu numarul lor de morti, specialisti peste specialisti si tot asa.Peste tot auzi ca Vrancea are un ciclu de repetare a cutremurelor de 30 si ceva de ani(1940-1977).Oare se intreaba cineva daca inainte de '40 a fost vreun cutremur devastator? Sau e nevoie de 2 cutremure la diferenta de 37 de ani ca imediat toate televiuzinile sa "prezica" o catastrofa in urmatorii 7 ani.

Nu reusesc sa mi dau seama care e scopul acestor emisiuni.Pregatesc popoorul sau cauta senzationalul?

In orice caz daca e sa vina...vine.Nu prea putem noi sa ne ascundem.Sper doar ca,in cazul in care nu reusesc sa scap cu viata, sa ma prinda sub daramaturi ,nu sa fiu cina cainilor comunitari sau mai stiu eu ce boschetar sa-si bata joc.


Revin...

1 pareri:

Anonymous said...

I am really happy to read this blog posts which carries plenty of helpful facts,
thanks for providing these information.

My web site; Michael Kors Factory Outlet