UE ne doreste!!!!




In Saptamana Financiara un articol ce starneste interesul(cel putin al meu):"Parlamentul European acorda burse absolventilor de facultate.Opaaaaa!!!!Hai ca-i buna treaba.E buna si facultatea asta la ceva.Pun frumusel mana si citesc.Si ce sa vezi.UE ofera burse celor ce vor sa invete o meserie(sper ca nu cea mai veche) la Luxemburg sau Strasbourg.Una dintre ele e cea de traducator.Tot ei zic ca bursa poate ajunge si pana la 1094 euro.E ceva.

Pentru persoanele interesate....>>>aici<<<. Personal mi se pare super tare initiativa. Oare sa fie asa usor pentru un cetatean roman??? Sa nu conteze oare din ce tara provii?? Sa fie doar in capul nostru(sau al meu ) ideea ca esti dat la o parte cand vii din Romania??? Ramane de vazut.

P.S.: " Adresa la care se trimit solici-tarile este: European Parliament, Translation Traineeships, TOB04B022, L-2929 Luxemburg." Nu spune in ce limba sa fie redactate solici-tarile (:D).

Revin....

2 pareri:

Anonymous said...

pai si c mai tie iti convine sa-ti rupi capu intr-o facultate ca sa devi traducator si sa iei 3 luni o bursa de 1000 euro si dupa aia un rahat de salariu?
gandeste-te ca tu daca lucrezi in domeniu poti castiga mai mult si te pisi pe ei de 1000 de euro,aia nu mai au sclavi sa-i munceasca sau ce?

Anonymous said...

Si noi suntem UE (o particica destul de mare) de vreo trei luni...
Stagiatura (ca de asta e vorba) intr-o institutie europeana poate fi foarte utila oricui si necesara pentru cine vrea sa lucreze in institutii.
Traducatorii au un rol esential intr-o "tara" cu 23 de limbi oficiale si unde fiecare vrea sa inteleaga legile pe care le face, pe care le aplica sau pe care trebuie sa le respecte...
Salariile celor performanti (din pacate noi nu prea avem) pot fi extrem de bune (4-5000 euro la Comisie). Plus un roman (adica Orban)ca sef general.
Merita si sub acest aspect sa-ti rupi capul intr-o facultate...