Ziua de 7 martie


Arunc eu un ochi pe wikipedia sa vad asa de curiozitate ce s-a intamplat de-a lungul istoriei in ziua de 7 martie, si gasesc:

In 1471, pe Radu cel Frumos, fratele lui Vlad Tepes, il mananca unde baga fratisu teapa si ataca Moldova.Ce nu stia el era faptul ca la Soci, langa Bacau il astepta Stefan cel Mare, care ii baga mintile in cap.

Tot intr-o zi ca azi dar in anul 1441 Iancu de Hunedoara(nu ala de la Poli) devenea voievod al Transilvaniei, asta pe langa comite al Timisoarei si ban al severinului.Macar atunci nu faceau secuii figuri.

Potrivit calendar-ortodox.ro(da chiar exista...) azi il sarbatorim(ooo da) pe Pavel cel Simplu, asa ca la multi ani Pavelilor.

Si tot azi, poate cea mai importanta faza un numar impresionant de oameni isi sarbatoresc ziua de nastere.Dintr toti eu o cunosc doar pe Alexandra(sau Milka-mai cunoscuta asa) care implineste minunata varsta de 21 de ani( auch ...imi cer mii de scuze 18 ani :D).Cu ocazia asta ii mai zic inca o data LA MULTI ANI si abia astept sambata :D


P.S. : Merge si Timisoreana-daca tii minte e prima mea iubire :D


Revin...

0 pareri: