Alarma auto

Sau modalitatea de crestere a nivelului stresului peste limita normala.

Alarma auto e menita a-ti proteja masina impotriva hotilor.Lasi noaptea vehiculul in parcare si normal activezi si alarma.Sau o pui, pentru ca asta e termenul folosit(a pune alarma).Logic pana aici.Chiar daca pe la vreo 2-3 dimineata, daca se aude vreo alarma nu cred ca iese nimeni sa se uite.Mai mult e lasata sa urle vreo 30-40 de minute pana i se termina sarmanului bateria.Dar te simti mai in siguranta. Deci exista o explicatie logica.

Dar oare ce te poate face sa-ti activezi sistemul de securitate la Unirii??? Poate doar faptul ca nu mai judeci, turbat de nervi, dupa ce ai cautat vreo jumatate de ora un loc de parcare.Adica stand si judecand la rece, cine ar fi atat de tampit incat sa forteze masina in probabil cel mai circulat loc din Bucuresti?? Sau ,presupunem ca exista si hoti prosti, oare se uita cineva la o masina din dreptul careia rasuna alarma?? Eu cred ca nici macar din curiozitate.Sau poate doar pentru a-l injura pe proprietar. Astfel, sistemul de alarma devine inutil.

In asemenea locuri exista diferite motive pentru care alarma s-ar putea declansa total aiurea.Zgomotul, trecatorii, vibratiile si tot asa. Deci daca esti sofer, ai masina si parchezi in zone aglomerate ai magar un gram de creier si lasa securitatea acesteia in baza incuietorilor.Pentru ca si asa exista destule surse de zgomot.Inca una in plus ar putea pune capac.

P.S. Ar fi super tare ca producatorii de astfel de alarme sa puna in telecomenzi un sistem asemanator celor din telefoanele mobile si atunci cand alarma se declanseaza, telecomanda sa inceapa a vibra(poate fac pe cineva milionar cu ideea asta)

Revin...

1 pareri:

Fritz said...

Crezi tu ca nimeni nu ar forta o masina in mijlocul orasului, eu unul zic ca sunt destui, chiar am citit acu vreo luna de zile in ziare ca se fura masini din zona aia, la greu ......... eu stiam ca sunt "peigere" speciale (sau cel putin erau candva, demult)care incep sa sune daca ti se declansaza alarma la masina