GayFest in imagini

Daca anul trecut eram printre primii care lansa huiduieli la adresa homalailor, la editia de anul acesta m-am hotarat sa fac si eu putin pe jurnalistul (ca doar am blog nu??) si sa fac un fel de "live coverege" ( ce termeni... CNN e mic copil).
.

Asa ca, pe o vreme de nu lasai nici cainele afara, m-am prezentat la Unirii cu Fritz in calitate de "copilot" si cu aparatura de ultima generatie in mana( da, da).

Ajuns in fata magazinului, grupuri mari de oameni cu figuri dubioase, unii cu insemne ale Noii Drepte, altii cu baticuri la gat, pregatiti sa se mascheze, altii doar in trecere dar curiosi.





Pe Bd.Unirii, primul contact cu fortele de ordine. Casti, bastoane, gaze, tunuri cu apa, fluiere, tot tacamul. Bineinteles toate asteptau cuminti la locul lor sa fie folosite.



Dupa ceva timp jandarmii si politia rutiera opresc circulatia si indemnau lumea adunata sa, citez, "circulati, nu ramaneti intr-un singur loc". Asa ca am circulat inspre intersectia cu Bd. Mircea Voda (parca), chiar in fata Tribunalului nou, unde erau adunati participantii. Trece ceva timp si se pune coloana in miscare. La fel, jandarmerie, politie, mascati, caini, presa si poate cel mai tare, politisti in civil.


Se porneste parada, se strange lumea, incep discutiile. Fiecare comenteaza ce-i trece prin cap.Jandarmii inca sunt calmi. Exceptie fac civilii care nici in ruptul capului nu te lasau sa calci pe iarba.



In dreptul magazinului demonstrantii, incitati de numarul mare de specatori, au prins glas si au inceput sa fluiere, sa aplaude si sa scandeze. In filmulet se aud si comentariile jandarmilor prin statie."Hai ca avem treaba" parca prevestea ce urma sa se intample.



La fantani, TVR lua interviu la tot ce misca, bineinteles cautand senzationalul.Intre timp masinile de jandarmerie strang randurile si incep sa se auda primele huiduieli.







In dreptul capatului tramvaiului 32 incepe nebunia.La inceput sirene in prostie.Dupa care cateva explozii. Erau petarde cu gaze lacrimogene. Agitatie, oameni ce alergau, huiduieli si multimea de homosexuali impietrita de frica.



Au urmat incidente minore in apropierea de Piata Constitutiei(fara petarde sau arestari). Interesant ca de fiecare data cand se trezea unu sa ridice vocea putin jandarmii intrau in panica si opreau coloana imediat.
























A urmat Piata Constitutiei fara incidente, dar cu politistii civili adunand toate pietrele si lemnele lasate "strategic".


Ajunsi in dreptul parcului Izvor, participantii la miting s-au urcat frumos in taxiuri si au plecat fiecare la casele lor.Cativa mai curajosi au pornit spre statia de metrou escortati de politie.

Intre timp au mai avut loc ciocniri intre jandarmi si huligani, ciocniri ce s-au lasat cu arestari (salut pe aceasta cale cameramanul jandarmerie care m-a injurat pentru ca am fost nesimtit si i-am atras atentia ca era porc imputit si jegos).




















Dupa ce au plecat toti, ne-am hotarat sa mergem la o bere si, daca tot era in trecere, am mers si prin Parcul Unirii.Aici ,urme ale incaierarilor peste tot.








































Dupa care am mers la bere si mi-am primit recompensa.

P.S. : A se scuza calitatea indoielnica a imaginilor.Aparatura trage sa moara si face a nou.
P.S.2: Click pe poze pentru a vedea mai mare

Revin...

3 pareri:

Fritz said...

Lasa ca la anu' venim mai pregatiti, cu camere cu tot echipamentul si poate la anu' o sa vedem in sfarsit ceeace ne dorim: SANGE >:) ! :D Si la mai mare !!!!!

Anonymous said...

Fritz, daca tot vrei tu sa vezi sange, ia-ti tata o gagica si roag-o sa-ti arate cand ii vine ciclu'.

In rest o relatare aproape exacta... pentru unul care inteleg ca e sau a fost homofob... Mai cauta si tu poze pe net si vezi cine era impietrit de frica. Oamenii erau putini, dar eu i-am vazut zambind. In schimb am inteles ce inseamna civilizatia urmarind fizionomiile baietilor si fetelor de la mitingul "normalitatii" (rofl)

succese si o viata minunata!

Anonymous said...

Domnulei anonim daca ai putut sa le vezi fetele inseamna ca ori ai facut parte din fortele de ordine ori te-ai numarat printre ei.Mie mi-au facut impresia ca erau destul de speriati in timpul evenimentelor din Piata Unirii. Cat despre faza cu sangele, fritz se refera la a cauta senzationalul, in nici un caz sa participam la violente.

P.S. data viitoare incearca sa lasi si tu un nume.

Succes si tie.