A murit Antonie Iorgovan

Ajuns acasa, cutreierand site-urile de stiri [mediafax mai exact] observ cu oarecare mirare ca Antonie Iorgovan a murit. Spun mirare pentru ca in ciuda faptului ca auzisem ca are cancer, pur si simplu nu ma asteptam sa-i vina sfarsitul asa repede.

Dar cine e acest Iorgovan?? Ei bine pana acum un an as fi zis un alt bosorog senil care nu are ce face pe acasa. Poate ca asa si e. Dar ce a fost Iorgovan conteaza mai mult decat ce era in prezent. Ei bine el este considerat "parintele Constitutiei Romaniei" postdecembriste. Imediat dupa revolutie a fost presedintele Comisiei de redactare a Constitutiei. Si tot de pe acelasi site de mai sus aflam ca a fost primul parlamentar ales fara a face parte dintr-un partid politic, o premiera la acel timp.

Ca om, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si a continuat pana aproape de sfarsit sa predea in cadrul aceleiasi institutii de invatamant.

Desi figura lui imi inspira multa ura iar personal, nu reprezinta o pierdere, un sincer "sa-i fie tarana usoara" pentru ce a facut pentru tara si pentru ce a realizat ca om, nu ca politician.

Dumnezeu sa-l ierte.

Revin... [eu]

0 pareri: