Unu din aia...

De cand cu summitul nu prea am mai scris nimic pe aici. Sau daca am scris a fost asa in scarba. Aseara am avut chef, dar am fost sabotat de AIA.

In saptamana aia cu summitul daca te plimbai putin prin Bucuresti ii auzeai pe toti vorbind ca "nenorocitu de Videanu" a facut curat si a pus flori doar ca vin AIA. Ca e asa multa politie sa-i pazeasca tot pe AIA.

Daca nu merge ceva bine incepi sa injuri. Daca esti intrebat pe cine, raspunzi ca si cum ar fi evident: " Pe nenorocitii AIA de n-au fost in stare sa puna niste instructiuni calumea aici".

Parlamentul e plin de AIA, guvernul la fel. Daca ploua iar PROTV a zis ca e soare iar ii injuri pe AIA de la meteo. AIA care fac reclame, AIA care conduc Saab-uri, AIA care ne dau amenzi, AIA de ne conduc din umbra, AIA in stanga, AIA in dreapta.

Astazi la o bere, Alexandra m-a intrebat ce vreau sa ma fac cand "o sa fiu mare". Si acum m-am gandit. Vreau sa fiu UNU DIN AIA. Sa nu intereseze pe nimeni cum ma cheama, pe mine sa nu ma intereseze ca exista restu', dar sa fac parte din AIA. Poate chiar ALA, nu UNU DIN AIA. Asta pentru ca desi nu intereseaza pe nimeni cate ore doarme ALA pe noapte sau daca de ziua lu fiisu ALA nu cumva e cu gandu la altceva si e prezent doar fizic, toti fac presupuneri si tot felul de teorii. Asta pentru ca daca ne-ar interesa cu adevarat l-am transforma pe ALA intr-o persoana si am incerca sa aflam modul in care a ajuns sa faca parte din AIA. E foarte la indemana sa spunem ca a furat. Dar oare cum a facut sa nu fie prins?

Nu vreau sa-mi dea cineva 12313131231 de miliarde de dolari sau sa cada din cer un avion plin cu bani. Vreau doar ocazia sa-mi folosesc cu adevarat mintea. Spun asta pentru ca marea majoritate isi doreste un loc de munca cu salariu peste medie, 4 ore de munca, masina si telefon, weekenduri nelucratoare si tot asa. Dar oare nu asta e diferenta dintre AIA si restul? AIA isi doresc cu adevarat pe cand restul doar viseaza. ALA sta la birou la 11 ca are deadline pe cand restul pleaca cu 5 minute mai devreme ca "si asa nu conteaza". Si tot asa, da' iar ma intind prea mult.

Citeam acum in Business Standard ca in Bucuresti sunt 6000 de locuri de munca vacante din care peste 5000 pentru absolventii de studii medii, muncitori calificati si necalificati. Doar 500 pentru studii superioare.Practic doar 10% au ocazia sa fie unu din AIA.

Si cu toate astea sunt multi care se plang ca nu-i angajeaza nimeni. Normal, daca nu vine sa te ia din pat si de la manele sa te duca cu forta.




Ca o avanpremiera, urmatoarele 2 titluri ce vor urma joi si vineri[asta asa sa nu uit ce am de scris]:

1. Patul
2. Niste idei tampite

Sper sa am timp/chef de postat in ziele astea.

Revin...

1 pareri:

Fritz said...

Aha ! AIA, ALA, AIA (femininu') da cu FRICA cum ramane cu FRICA ca de FRICA, adica de FRICA de FRICA nu ai postat nimic ? :-? (ala care-si freaca barba)