C.E.C. se relanseaza


Dupa mai bine de 140 de ani de existenta, C.E.C. alege sa-si schimbe imaginea si numele. Astfel din C.E.C. devine Cec Bank. Cu aceasta ocazie in Piata George Cosbuc, pe la Revolutiei pe acolo, va avea loc un concert extraordinar, magnific, genial, incredibil si alte cuvinde din astea, sustinut de DIRECTIA 5 si invitatii sai – formatia REPLIK, ANDRA si MANDINGA. Foarte tare mi s-a parut exprimarea din comunicatul de presa, ..."banca ofera gratuit un concert sustinut de...." . Da, de parca plateste cineva sa vada trupele astea cantand.

Bugetul acestei actiuni de rebranding e destul de mare. De ordinul milioanelor de dolari. Si cu toate astea, noua sigla arata ca a unui bar irlandez, sau echipa de rugby din ligile inferioare.

Mult mai potrivit ar fi fost un stil clasic, avand in vedere ca e cea mai veche institutie bancara din Romania. Prea se apeleaza la stilizari aiurea, ca si cum targetul lor ar fi pustanii din generatia hi5 si mall.

Cat despre nume, frate zi de 2-3 ori repede cecbank,cecbank, sa vezi cum suna. Astia de la agentiile de publicitate cred ca sunt cretini. Unde-s frate oamenii cu idei geniale si sclipiri de moment?? Oare chiar au plecat toti? Cred ca se pisa pe el de ras Cuza acum [asta pentru ca el a infiintat CEC-ul]

Oricum cred ca e mai mult decat clar, ca oamenii o pregatesc de privatizare si asta e doar un pretext pentru a moderniza toate sucursalele si a da noului proprietar locatii ce arata a sedii de banca. Pentru ca, sincer acum, cand intrii intr-un CEC parca simti rasuflarea rece a tovarasei Elena Ceausescu in ceafa.

P.S. Da, poza e pe bune, ala e noul logo al Cec-ului. Pardon, Cec Bank.

Revin...

1 pareri:

Fritz said...

Prima oara cand am vazut poza aia sa sti ca primul gand a fost la o echipa de rugby ! :D
Era de asteptat sa ii privatizeze si pe astia si sa continue "englezificarea" numelor Nu suna mai bine "C.E.C." pur si simplu ? La ce sa mai adaugam "bank"! [-( (ala care dezaproba)
Numa de "bine" la adresa SRI si MIRA !