Cum sa taxezi tot


Ma rog, nu stiu daca e cel mai fericit titlu, dar altu' n-am. Fii atent ce-am mai auzit: Ministerul Sanatatii, in frunte cu al sau ministru ungur Herkemes Kelemes Berkemes [mortii lui, e irelevant cum il cheama]are in proiect o hotarare de guvern prin care vor intruduce taxe pentru mancarea gen fast-food.

Nimic rau in asta. Si asa suntem o natie de grasi, mancam saorme in miez de noapte. Dar aici apare problema. Cei mai multi patroni de saormerii, chebabarii,falafelarii si totcearecarnesichiflasaulipiesisosdemaionezasidetoaterii practica evaziunea fiscala. Adica nici macar tva nu platesc, ce sa mai vorbim de alte dari la stat. Practic singurele fast-fooduri ce vor plati aceasta taxa vor fi cele gen kfc/mec. Adica o ordonanta de guvern data pentru 40-50 maxim de restaurante. Si aici, din punctul meu de vedere apare concurenta neloiala. Astia mari, vor aplica taxa, automat vor creste si preturile. Aia mici canci, aceleasi preturi. Iar ultima data cand am verificat, era putin cam ilegala treaba asta.

In fine, tot sa fii inspector la garda financiara pe timpurile astea. Ar mai fi o dilema. Covrigariile, micariile [unde se fac mici] si fornetele intra la fast- fooduri? Sau tigancile alea de vand seminte pe la meciuri sau aia cu floricelele din parc de la Unirii?

Per total, o idee buna,bani la buget, conditii mai bune in spitale [ahaa]. Dar daca tot avem taxa pe viciu [tigari si alcool], acum urmeaza si pe saorme, in curand vom avea pe muzica tare, distractie in zilele de post, mers in club si panarame. Si atunci ne apucam toti de citit, ne desteptam si poate votam si noi niste oameni cu capu' pe umeri, nu numai cu ochii prin portofele.

Noi sa fim sanatosi.

1 pareri:

Vasilica said...

Bine zis in ultimul paragraf, sunt total de acord cu tine.