Portabilitate numerelor


Potrivit unui comunicat al ANRCTI [Agentia de Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei ---plictisitor] de la 21 octombrie '08 orice utilizator de telefonie mobila va putea trece de la o retea la alta, pastrandu-si numarul. Pentru mai multe detalii AICI.

Daca ti-e lene sa citesti carnatu' ala de acolo, punctez eu cateva chestii mai importante.

Costul trecerii de la un operator la altul va fi suportata de catre "furnizorul acceptor" [operatorul la care treci]. Acesta va decide singur daca va impune o parte din cheltuieli utilizatorului [in orice caz tarifele trebuie sa fie accesibile].

Se va infiinta un serviciu cu clientii privind portabilitatea ce va fi disponibil 24/7. Adica ai o nedumerire in ce retea se afla un numar, suni duduia si afli imediat. *Serviciu gratuit. Sper doar sa nu fie ca la cosmote unde tanti aia iti spune ca apelul tau este foarte important pentru ei, motiv pentru care stai ca berbecu' 20 de minute in asteptarea unui operator sa confirmi si tu o plata.

In cazut numerelor portate, utilizatorul va fi avertizat printr-o voce distincta ca apelul se termina in alta retea. Adica o duduie iti zice ca, "bai boule, vezi ca suni in vodafone si nu mai ai credit decat de bip".

Toate numerele utilizate pentru servicii detelefonie mobila vor fi portabile. Practic nu conteaza daca ai abonament sau cartela, 2G, 3G ,123123123G.

Si cea mai tare, numerele fixe nu sunt portabile. Mi s-ar fi parut genial sa te intrebe cineva numarul de telefon si tu sa incepi: 021.255.......

Sper sa nu se faca magarii si sa nu bage taxa prea mare. In orice caz prevad ca perioada de contract se va mari de la 1-2 ani cu cel putin 1-2 ani.Dublu, deci.

Revin...

1 pareri:

Fritz said...

Sa-i ia dracu, ca eu tot la Vodafone raman !