Ce ne strica cu adevarat???

Dom'le hai ca m-am hotarat sa ma apuc iar de blog. Au trecut vremurile grele. Si in timp ce eram pe veceu [da, acolo se dezvolta ideile pentru colt] imi trece asa prin cap: "Ce ne strica pe noi cu adevarat? " Pe moment mi-a venit in cap crispy strips, si am jurat pentru a 1231312 oara ca nu mai mananc in viata mea asa ceva. Dar dupa un scurt moment de contemplare, am ajuns la concluziile:

1. Cosmote-ul. Pana acum ceva timp foloseai mobilu' doar atunci cand aveai nevoie. Injurai daca te prindea vreo unu cand dadeai bip si erai in stare sa iti dai un deget de la picior numai sa nu te prinda casuta. Ei bine, de cand cu grecii ai ajuns sa vorbesti la telefon aproape in orice moment. [da' am vorbit si cand imi veneau idei pentru blog, da' nu zic cu cine]. Si asta ne strica. Sunt oameni care vorbesc la telefon de plictiseala acum. Si nu se mai trimit sms uri. Chiar daca erau mai greoaie, parca ne mai stimula putin creierele astea si asa obosite atunci cand scremeai cate un mesaj din ala. Plus ca nu stiu cum sunt altii, dar eu ma exprim mai bine in scris. Mama zici ca sunt Creanga la ultima fraza. Tot aici gandesc eu ca e o conspiratie mondiala sa ne prajeasca astia capetele, tot vorbind atat la telefon, ca apoi sa ne poata controla mult mai usor. Dar asta e deja alta poveste.

2. Internetul. Cand l-am descoperit eu, era un lux. Te chinuiai cu cablu' de la telefon, asteptai pana iti venea a fu....astea...acru in gura pana prindeai loc, intrai dupa 10 parca, pentru ca atunci era mai ieftin si nici de-al dracu' nu stateai mai mult de 2 ore. Acum orice putzau are net. Cu care, fie vorba intre noi, nici nu stie ce sa faca. In afara de mess, odc, hi5 si inca vreo 2 site-uri, la altceva nu e bun. Poate deja te intrebi cu ce ne strica asta. Pai pe internet poti fi cine vrei. Nu exista metoda prin care altcineva ar putea sa afle unde esti si alte date despre tine. Zic ei. Si automat, incepem sa ne dam altcineva. Tin minte ca la inceputuri pe mirc toata lumea era blonda si avea 22 de ani. Acum toti sunt duri, smecherii cartierului, sa nu mai zic hackeri. Iar cand dai si tu un flood mic acolo, imediat il cheama pe pustiu de la 3, ca "e de ala de se pricepe la calculatoare".

3. Daca tot am vorbit de internet....messengeru. Nimeni nu mai scrie corect pe mess. Trecem peste prescurtarile evidente care din comoditate sau graba le folosim toti. Dar ce te faci cand cuvinte intregi ajung sa fie frante la 2 sau 3 litere, de te crucesti ce vezi pe acolo. Nu includ aici discutiile cu persoane cu care deja ti-ai dezvoltat un anumit jargon. Chestia proasta e ca s-a ajuns la prescurtari si in viata de zi cu zi. Si asta e rau. Pentru ca am vazut oameni in varsta care nu stiu diferenta intre "sa" si "s-a". Caz in care ce pretentii sa mai ai la aia mai mici? Plus ca toti sunt filantropi [Persoană care face acte de filantropie; om darnic, generos (cu cei săraci). – Din fr. philanthrope-dex ]. Copilasu ala de tot primeste cate 5 centi nu mai moare odata, yahoo nu se mai inchide si inca nu mi s-a intamplat nimic rau daca nu am trimis la toata lista.

4.Filmele cu mafioti. In timpul difuzarii de pro tv a "Baieti buni", toata lumea era Ciupanezu. Era o invazie de Ciupanezi. Nimeni nu vroia sa fie Cabral sau Calinescu. Bine unii vroiau sa fie Cosmina, dar sa revenim. Sa nu mai zic de Corleone. Sau Cosa Nostra ori mai stiu eu ce expresii luate de prin filme. Daca ii iei putin tare, foarte putini stiu ce au insemnat cu adevarat numele astea. Conteaza doar faptul ca omorau oameni si aveau multi bani. Dar despre onoare sau codul tacerii nu vorbeste nimeni. Automat daca ai prostit vreo 2 cu cine stie ce telefoane, esti in "cartier" si faci "combinatii". Si pe urma se caca pe ei cand ii legitimeaza garcica.Da....

5. Iarba frate. Mult prea multi oameni au acces la iarba. Adica orice cacanar cu 5-600 de mii in buzunar baga iarba in el ca prostu si pe urma o arde mai rau ca in how high. Iarba ar trebui data in functie de I.Q. Bine ideea asta nu e a mea, e luata de AICI [dai click, Oana tu il stii]. Deci nu-mi mai vine nimic in cap.

Si multe, multe altele, dar acum tre' sa cam plec, ca am vorbit cu cineva vreo 40 de minute sa-mi aduca niste sidiuri cu filme cu gangsteri, mi-a dat cineva buzz si tre sa fac rost de iarba ca vine ziua mea acu. Vb mai tz. Ai grj de tn. Sall all. [Nu-i asa ca ai inteles ce scrie aici?]

Revin...

1 pareri:

Fritz said...

Ehe is multe, foarte multe care ne strica ! :D Da na nu ne ajung vreo 2-3jde zile sa tot "povestim"!:D